DEVELİ SEYRANİ'Yİ SERDAR TUNCER'LE ANDI

4.08.2014 10:20:13

Bu yıl 32. sinin düzenleneceği Aşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivali'nin şenlik kısmı Develi Belediyesi Meclis kararıyla iptal edilmesinden dolayı Seyrani'yi anma programı yapıldı. Program kapsamında Cuma namazında Seyrani için mevlit, Türk Hava Kurumu T

Program Cuma namazından önce İlahiyatçı  Prof. Dr Lütfullah Cebeci’nin Çarşı Camiinde yaptığı vaazla başladı. Cebeci’nin konuşmasının ana hatlarını Seyrani’nin kimlik, kişilik ve tavırları; ayrıca şu an zulüm altındaki Müslümanların durumları oluşturdu. Cuma namazının akabinde Develi Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah İslamoğlu camiden çıkan cemaate tek tek mevlit şekeri dağıttı.

         Akşamki programın konuğu ise Serdar Tuncerdi. Tuncer’in şiirlerinden önce Mustafa Başaran Müslümanların durumunu Seyrani’nin şiirleriyle anlattı. Daha sonra söz alan Mustafa Ağca ise Setrani’den alınan iki deyişi seslendirdi. Günün anlam ve önemini belirtmesi için Develi Belediye Başkanı sahneye davet edildi. Başkan Cabbar Seyrani Festivali’nin şenlik kısmının iptalinin özelde Gazze olmak üzere tüm dünyada yaşanan zulümlerden dolayı alındığını belirtti ve bu hususta kendisine destek veren Meclis Üyeleri’ne teşekkürlerini iletti. Başkan Cabbar sözlerine şöyle devam etti: “Bizler Müslümanlar olarak birbirimizin kardeşleriyiz. Birimiz sıkıntıdayken onun acısını ta yüreğimizde hissederiz. Ayrıca iptal kararını bildikleri dolayısıyla sahne alamayacaklarını bildikleri halde Kırgızistan’dan ve Bosna Hersek’ten gelip bizi yalnız bırakmayan misafirlerimiz kardeşlik örneği göstermişlerdir. Bu sebeple huzurunuzda onlara ayrıca teşekkür ediyor tekrar hoş geldiniz diyorum.” Serdar Tuncer’i bizzat kendisi sahneye davet eden Başkan Cabbar, tüm herkese şiir ve muhabbet dolu bir gece diledi.

         Serdar Tuncer’in davudi sesini duyan Develi Halkı daha bir dikkat kesilip daha çok meydana akın ettiler. Seyrani şiirleriyle programına başlayan Tuncer, Mehmet Akif Ersoy ve Necip Fazıl Kısakürek gibi usta şairlerin şiirlerini de seslendirdi. Şiirleri kadar muhabbeti ve duaları da Develi Halkı tarafından beğenilen Tuncer, “Ben Develi’nin bu kadar muhabbetli bir yer olduğunu bilmiyordum. Şu an güzel ve mutlu bir şaşkınlık yaşıyorum. Benim Develi’ye ilk gelişim ve geç kaldığımı düşünüyorum. Ama şunu da biliyorum ki inşallah bu ilk olarak kalmayacak başka programlarda da tekrar görüşeceğiz” diyerek şiir, muhabbet ve dua dolu programın bitirdi.

Serdar Tuncer’in sahneden inmesiyle program da sona erdi. Programın sonunda Develi Halkı Bosna Hersek ve Kırgızistan’dan gelen misafirlerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. (Kurum Haberi)